Festivalska obvezna oprema: maska, razkužilo in meter

Vsi že dokaj dobro poznamo trenutno situacijo, ko zelo majhna čudna tvorba, ki ji pravimo virus, kroji naša življenja. On ima v rokah škarje in platno. Plešemo, kakor on žvižga. Ups, se opravičujemo – sploh NE plešemo! Ker ne smemo …

 

Tako je, tudi na prireditvah letošnjega Poznopoletnega festivala ne bomo plesali. Spočili bomo svoje utrujene noge in sedeli. In to meter in pol narazen, da boste lahko dodobra pretegnili svoje kosti in mišice.

 

Če mi ne smemo, to pomeni, da plesati prav tako nikakor ne sme virus! Da preprečimo njegovo lastno »veselico« in skakanje sem ter tja, se bomo morali vsi skupaj držati posebnih navodil, a brez skrbi – nekaj jih zagotovo že poznate.

 

Kot rečeno, si boste morali za vsak dogodek vnaprej zagotoviti svoje (sedeče) mesto. To uredite s prevzemom ali nakupom vstopnice (odvisno od tega, ali gre za plačljiv ali brezplačen dogodek) v Mladinskem centru Šmartno ob Paki.

 

  • NA PRIREDITEV LE ZDRAVI – Prireditve se udeležite le, če ste zdravi in ne kažete bolezenskih znakov.
  • PO ZADNJI MODI – Maske so postale nepogrešljiv modni kos. Pokažite svojo! Nositi jo boste morali ob vstopu na prizorišče do trenutka, ko zasedete svoje sedišče. Med prireditvijo jo boste lahko sneli. Maska bo obvezna tudi pri uporabi sanitarij in ob odhodu s prizorišča.
  • RAZKUŽITE SI ROKE – Higiena je festivalova najboljša prijateljica, zato si boste ob vstopu na prizorišče morali razkužiti roke. Roke si razkužite tudi pri uporabi sanitarij in ob odhodu s prizorišča. V sanitarnih prostorih bosta na voljo tekoča voda in milo.
  • STOP TELOVADBI! – Prosimo vas, da se na prireditvah ne naprezate in NE premikate stolov. Sedežni red bo namreč določen vnaprej na podlagi rezervacij vstopnic. Stoli bodo označeni in postavljeni na razdalji 1,5 m. Bodite pozorni, da se številka vašega sedeža ujema s tisto na vstopnici … Lahko pa ploskate! In se smejite ter prepevate.
  • SMO ŽE OMENILI METER? – Prosimo, da medosebno razdaljo – vsaj meter in pol – upoštevate ves čas gibanja po prizorišču, pri vhodu in izhodu pa je zahtevana razdalja 2 m, torej dva metra.
  • UPOŠTEVAJTE NAPOTKE – Zaposleni, reditelji in varnostniki vas bomo opozarjali na upoštevanje zgoraj omenjenih pravil in na festivalsko obvezno opremo (maska, razkužilo, meter). Za vsak primer. Če bi zaradi navdušenja nad nastopajočimi slučajno pozabili. Upoštevajte tudi talne označbe in usmerjevalne stebričke oz. table. Čeprav ne govorijo.
  • BREZ ZADRŽEVANJA V SKUPINAH in KRIŽANJA POTI – Čeprav je Šmartno majhno, je vseeno dovolj veliko, da se vam med čakanjem na vstop na prizorišče ni treba tesno stiskati drug ob drugem. Prosimo, ohranjajte predpisano razdaljo, med gibanjem po prizorišču pa naj se vaše poti ne križajo z drugimi obiskovalci. Pomahajte si in si namignite, kje se dobite po prireditvi. ;)
  • ZA KONEC – Letos nakup pijače na prireditvah Poznopoletnega festivala na žalost ne bo mogoč. Boste pa prihodnje leto spili dve rundi. 

SKUPAJ POSKRBIMO, DA BOMO VARNO IN ODGOVORNO UŽIVALI NA PRIREDITVAH POZNOPOLETNEGA FESTIVALA 2020! Hvala, da razumete.

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez