#šopnamigov || Nagradni kviz

V našem mladinskem centru smo pričeli z objavami predlogov, nasvetov, idej in pobud za mlade, katerih skupni imenovalnik bo ključnik ali hashtag #šopnamigov.

 

Izraz pomeni besedno igro, katere prvi del pomeni po eni strani skupek (daljših, tanjših) istovrstnih stvari, po drugi strani pa gre za kratico kraja Šmartno ob Paki (ŠOP). Ideji za objave je botrovalo trenutno stanje, ko je zaradi vnovične razglasitve epidemije in s tem povezanih ukrepov MC za uporabnike zaprt, prav tako pa je še vedno omejeno druženje in v izogib širjenju okužb raje ostajamo v zavetju svojih domov. Piko na i je dodala še jesen - čas, ko so dnevi vse krajši, večeri pa vse daljši. Objave bodo zajemale kvize, uganke, nasvete z različnih področij, preproste kuharske recepte, zgodbe za otroke, tudi multimedijsko vsebino s priljubljenih dogodkov iz preteklih let. 

 

 

Prvi namig: nagradni kviz o dnevu reformacije

 Prvi iz skupka #šopnamigov je nagradni kviz, ki smo ga postavili na aplikaciji Kahoot. Gre za prostodostopno aplikacijo za kreiranje kvizov, tudi preizkusov znanja in predstavlja simpatično orodje za popestritev ali motivacijo za učenje. 

 

Ker smo v soboto obeležili dan reformacije, ki je zaradi modernejšega praznovanja noči čarovnic potisnjen v ozadje, za Slovence pa zelo pomemben, saj smo v času reformacije dobili prvo knjigo, smo prvi kviz sestavili prav na to temo. 

 

 

Navodila:


1️⃣ Klikni na povezavo: Kahoot kviz
2️⃣ Vpiši svoje ime (enter nickname) in klikni: 🆗 go!
3️⃣ Odgovori na 9 vprašanj. 


Kviz bo odprt do petka (6. 11.) do 10:00. Takrat bomo na našem profilu tudi razglasili zmagovalca, zato v petek po 10. uri preveri naš profil! ;)

 

Veliko znanja!

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Martinov svet logoti brez