POZNOPOLETNI FESTIVAL 2020

Nekoliko drugačen, a še vedno pester in kvaliteten!

 

Kljub čudnim časom, v katerih smo se znašli in za katere se zdi, da drži škarje in platno v rokah virus, se v Mladinskem centru Šmartno ob Paki trudimo, da bi vam zagotovili dobro dogajanje in prireditve. Tako smo mrzlično iskali zamisli in tehtali odločitve, primerne trenutnim vladnim ukrepom in priporočilom NIJZ. Da bi našemu kraju povrnili utrip, ki je zaznamoval šmarška pozna poletja zadnjih nekaj let, smo v kratkem času sestavili odličen festivalski program. Tukaj in zdaj vam ga z navdušenjem predstavljamo.

 

Vse prireditve Poznopoletnega festivala bodo potekale pod prireditvenim šotorom pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki.

 

OTVORITEV POZNOPOLETNEGA FESTIVALA

AKUSTIČNI KONCERT SKUPINE ČUKI

Petek, 28. 8. 2020, ob 20. uri

 

Čuki so zvezda stalnica na slovenski glasbeni sceni, ki so zaznamovali več generacij poslušalcev in katere posluša mlado in staro. So mojstri različnih glasbenih zvrsti in so nepogrešljiv del dobre zabave. Ogromno njihovih uspešnic je že skoraj ponarodelih: Krokodilčki, Poletna, Ta vlak, Zobar, Kavbojci in Indijanci, Sreča me je zapustila, Daj mi poljub, Ena po domače, Rdeča mašna ... Tokrat bomo prisluhnili njihovemu nekoliko bolj umirjenemu slogu in verjamemo, da nam bodo z vrsto odličnih skladb pričarali očarljiv večer.

Vstop je prost.

 

 

 

POZNOPOLETNI KINO

PARAZIT (2019), komična drama

Petek, 4. 9. 2020, ob 20. uri

 

Gisaengchung (originalni naslov)

Južna Koreja, 2019

Režija: Bong Joon Ho

Film je zaradi svoje izvrstne kombinacije črnega humorja in družbene kritike dobitnik prestižne zlate palme na filmskem festivalu v Cannesu, prejel pa je tudi 4 oskarje – za najboljši film, za najboljši tujejezični film, za najboljšega režiserja in za najboljši izvirni scenarij. Vabimo vas na ogled »komedije brez klovnov in tragedije brez antagonistov«, kot je film označil sam režiser. Prvi septembrski petek bo torej čas za nepredvidljivo zgodbo o konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo.

Vstop je prost.

 

 

POZNOPOLETNI STAND UP

GAŠPER BERGANT in SAŠO STARE

Petek, 11. 9. 2020, ob 20. uri

 

Na poznopoletnem večeru smeha nas bosta do solz nasmejala priljubljena mlada stand up komika. Gašper Bergant iz Luč je po zgornjesavinjskem narečju skorajda tako poznan kot po svojem humorju. Popolnoma se razneži ob pogledu na gozdnega jereba in cvet planike, a naj vas njegova romantična plat ne zavede, saj je na odru neusmiljen. Menda se včasih ljudje ne morejo odločiti ali bi ga pretepli ali bi se mu smejali, vendar je do sedaj zmeraj pretehtalo slednje.

Sašo Stare je improvizator, igralec, animator, moderator, še nekaj na -ator in stand up komik. Prihaja iz Kranja in načeloma velja za dobrega človeka … Razen če je lačen. Sodi v mlajšo generacijo slovenskih komikov, čeprav ima po besedah njegovega zdravnika metabolizem 50-letnika. Zase pravi, da je egocentrik, katerega največja želja bi bila skočiti nazaj v čas in spoznati samega sebe, če le ne bi bil tako len, da bi zgradil časovni stroj. Videli smo ga lahko v mnogo televizijskih oddajah, serijah, oglasih in na oddelku s sladkarijami v bližnji trgovini.

Vstopnice v predprodaji: 8 €; cena na dan dogodka: 10 €.

 

 

 

PRIREDITEV

ANA DREV ZADNJIČ MED RDEČIMI IN MODRIMI KOLIČKI

Petek, 18. 9. 2020, ob 19. uri

 

Bilo je 27. oktobra 2001, ko je Ana Drev prvič stala na startu tekme svetovnega pokala. V naslednjih 19-ih letih se je nabralo še 146 tovrstnih preizkušenj. Vmes pa še sedem svetovnih prvenstev in trojne olimpijske igre. Je njen največji uspeh drugo mesto na domači tekmi svetovnega pokala v Mariboru? Se še spomni svoje prve otroške tekme? Kdo so bili najpomembnejši ljudje na njeni športni poti? Kaj počne zdaj? Vse to in še več vam skupaj z obujanjem spominov ponujamo na druženju z Ano Drev, ki je letos uradno sporočila, da končuje uspešno športno kariero. Pa tudi rdeči in modri količki bodo.

Vstop je prost.

 

 

 

ZAKLJUČEK POZNOPOLETNEGA FESTIVALA

KONCERT VLADA KRESLINA

Petek, 25. 9. 2020, ob 20. uri

 

Od festivala in hkrati poletja se bomo letos poslovili s koncertom ene izmed največjih legend slovenske glasbene scene. Prepoznaven žametni glas Vlada Kreslina in njegova neizmerna poetičnost že več desetletij ustvarjata posebno glasbeno zgodbo z razprodanimi koncerti in izjemno množico oboževalcev vseh starosti. Znameniti Prekmurec bo ta večer odstrl tančico svoje duše in zaigral na svojo črno kitaro. Vsi skupaj pa bomo lahko z njim prepevali verze iz dobro poznanih Cesta, Če bi midva se kdaj srečala, Tvoje jutro, Nekega jutra, ko se zdani, Dekle moje, Lahko bi zletela, Tisoč let in drugih.

Vstopnice v predprodaji: 10 €; cena na dan dogodka: 12 €.

 

 

 

 

 

 

Zaradi omejenega števila obiskovalcev bo treba za vse prireditve, tudi tiste s prostim vstopom, pridobiti vstopnice. Te bodo na voljo v MC Šmartno ob Paki v odpiralnem času.

 

V skladu z načrtom preprečevanja nalezljivih bolezni na množičnih prireditvah, s trenutno veljavnimi vladnimi ukrepi ter priporočili za organizacijo dogodkov pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) še vedno pridobivamo vsa potrebna dovoljenja za organizacijo festivala. Izvedene bodo samo tiste prireditve, za katere bomo od NIJZ prejeli pozitivno mnenje.

 

Tako kot druge javne prireditve je tudi Poznopoletni festival odvisen od epidemiološke slike, ki se lahko hitro spreminja. V zvezi s tem pozorno spremljamo poročila o epidemiološkem stanju in priporočila stroke. Ker je skrb za vaše zdravje na prvem mestu, bomo v skladu z opozorili in ukrepi program prilagajali, v primeru ponovnih prepovedi zbiranja pa bomo prireditve primorani tudi odpovedati. Vljudno prosimo, da zaradi nepredvidljive situacije redno spremljate našo spletno stran ter naše objave na družbenih omrežjih.

FB: Mladinski center Šmartno ob Paki

IG: mcsop

 

Za vprašanja in dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 064 167 940 od 8. do 15. ure ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

* Na prireditve prihajajte zdravi, tj. brez znakov okužbe dihal (npr. nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, mišicah, povišana temperatura …).

* Upoštevajte zadostno medosebno razdaljo – vsaj 1,5 m.

* Ob vhodu in po več drugih mestih na prizorišču bodo na voljo razkužila. Prosimo vas, da si ob prihodu nujno razkužite roke.

*  Dotikanje obraza, zlasti ust, nosu in oči, preden so roke umite ali razkužene, ni priporočljivo.

* Upoštevajte higieno kihanja in kašlja.

* Zaščitno masko (ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela obraza - šal, ruta ipd.) si morate nadeti ob vstopu na prireditveni prostor in pri uporabi sanitarij. Maska mora segati od korena nosu do pod brado, med nošenjem se je ne dotikamo.

* Na prizorišču bodo sedišča označena in postavljena na zadostni medosebni razdalji. Prosimo vas, da sedišč ne prestavljate.

* Čim manj se dotikajte različnih skupnih predmetov in površin.

* Sledite in upoštevajte talne označbe in usmerjevalne table.

* Prosimo, bodite strpni, saj vas bomo skladno s higienskimi priporočili pogosto opozarjali na razkuževanje rok, ohranjanje primerne medosebne razdalje, zaščitne maske, upoštevanje sedežnega reda, vas usmerjali.

 

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držite ter s tem poskrbite za svoje zdravje in zdravje drugih.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Martinov svet logoti brez