E(U)-xperience

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki smo bili uspešni na razpisu v okviru Evropskega tedna mladih 2021. Letošnje osrednje sporočilo je »Naša prihodnost je v naših rokah.«

 

 

Nacionalna agencija je 10. 5. 2021 na svoji spletni in Facebook strani objavila razpis, katerega namen je bil podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2021, ki spodbujajo aktivno participacijo, povezovanje in opolnomočenje mladih, ter razširiti informacijo o novi generaciji programov Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote. Razpisna komisija je na osnovi razpisnih meril odobrila 28 vlog, med katerimi je bila tudi vloga Mladinskega centra Šmartno ob Paki in Društva tabornikov Rod Hudi potok. Ti so združili moči v snovanju dogodka z naslovom E(U)-xperience, ki ga bodo izvedli v soboto, 29. maja 2021, ciljna skupina pa so mladi med 13. in 30. letom starosti.

 

 

Glavni namen dogodka bo mladim približati zavedanje, da imajo moč sooblikovati skupno prihodnost s prispevanjem pobud in vključevanjem v družbo. Dogajanje bo povezano tudi s promocijo trajnostne mobilnosti in zdravega življenjskega sloga, saj bo E(U)-xperience večino časa potekal na kolesih. Zainteresirani udeleženci si bodo lahko v mladinskem centru tisti dan brezplačno izposodili kar deset e-koles, preostali bodo sodelovali z lastnimi kolesi. Z izhodiščne točke pri mladinskem centru se bodo podali po vnaprej določeni trasi po občini Šmartno ob Paki, ki bo vključevala devet kontrolnih točk. Na vsaki bodo preko mobilnih telefonov dostopali do aktivnosti, tematsko povezanih s participacijo mladih pri soustvarjanju evropske družbe, konferenco o prihodnosti Evrope, z varovanjem okolja v lokalni skupnosti, s trajnostno mobilnostjo, z razmerami v življenju mladih po pandemiji. Pomembna komponenta pa bo tudi druženje mladih in zaključna razprava, vezana na aktivnosti s terena, pri čemer bomo ključne točke zbrali v dokumentu in ga predali lokalnim odločevalcem.

 

PRIJAVA - Zaradi lažje organizacije dogodka in evidence števila izposojenih e-koles so prijave obvezne.

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 040 172 025 (Amadeja).

 

 

Vabimo te na posebno evropsko in e-kolesarsko izkušnjo E(U)-xperience,

ki bo potekala v soboto, 29. maja 2021, v okviru Evropskega tedna mladih.

 

 

Dogodek je podprla Nacionalna agencija programov EU, in sicer na podlagi razpisa v sklopu Evropskega tedna mladih 2021, katerega namen je podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2021, ki spodbujajo aktivno participacijo, povezovanje in opolnomočenje mladih, ter razširiti informacijo o novi generaciji programov Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote.

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez